Thursday, March 15, 2007

Tutsak

Hepimiz biryerlere birseylere birilerine tutsak degil miyiz? Birseyler icin variz. Kendimizi oldurabilmek icin yaptiklarimiz...Olmasi gerekenler ,yapilmasi gerekenler ve yasanmak zorunda olanlar. Durup dusunmeye kimsenin vakti yok. Vakti olanin keyfi yok. Hic keyif kacirmaya deger mi? Ne guzel egleniyoruz ama degil mi? Yok zaten cok keyifliysen bil ki dusunesin de yok.

Biz buyuz. Biz kimiz? Sen kimsin? Yok bir onemi. Sadece bir sekilde ol. Ol ve sonra yok ol. Dongunun icinde kaybol. Koca bir carkin dislileri icinde olamni istedikleri yerde yasa. Eger dusunuyorsan sikistiginin farkindasindir yoksa etrafa gulersin anlamsizca. Mutlusundur ve devam eder ama dusunuyorsan oradan kurtulmaya calisirsin. Bir kere kaptirdin mi kendini o carka artik cikis yoktur. Ciktiginda ise yalnizsindir. Cok bakinma etrafa. Bu senin tercihin. Yalnizsin, artik kurallar sende. Sen azinliksin. Sasirma, artik sana farkli davranacaklar. Sen kaptansin, rotani sen cizeceksin.

Sablon yok , yolu sen biliyorsun . Evet, ozgursun. Neden bekliyorsun? Kendi dogrunu yarat ve yasa. Engel yok. Yok mu? Elbet var. Ama secim senin.

Farkinda olmak agirdir ama anlam katar. Oldugunun ve öldügünün farkinda olursun.

Umudunu arada yitirsen de bu senin istedigin hayat olur. Bundan sonrasini artik O'na birakacaksin. Ama ya ruzgar ters yonden eserse temkinli olmamiz lazim diyorsan, o zaman idare et. Mutlu olmak ve yuzunde buyuk bir gulumsemeyle gitmek ayrilmak istiyorsan sahneden bunlari goze almalisin.

Gelen sen ve giden sen ayniysa bosuna burada bekleme.

Mart geldi hosgeldi peki bahar nerede?


6 comments:

Unknown said...

14:52
yazınızı okurken feridun düzağaç dinledim. görülesiydi yani.

Mavikuş said...

Keyif aldiginizi mi anlamaliyim bu cumlelerden? Feridun Duzagac ile iyi gidiyor mu yazilarimi okumak? Bos Ders sarkisi belki kurtarir bizi simdi. Diger sarkilar bunalim kacar. Oysa bizim umudumuz var ama degil mi?

Mavikuş said...

Siz hangi sarki esliginde dinlemistiniz sevgili msworld?

Unknown said...

deli,
yok sana demiyorum mavikuş.
şarkının adı olan deli
:)

Mavikuş said...

Evet, bu yaziyla Deli de iyi gider. Gecen sene bu zamanlardi. O album yeni cikmisti. Bulundugum sehre Feridun Duzagac gelmisti. Tam bu zamanlardi. Konsere gitmistim. Kendimi bulma yolunda cok mutlu oldugum bir geceydi. O aralar bu sarkiyi cok dinlerdim. En cok da bu sarkinin beni " Anlayan el sallasin bana merhaba der gibi beden gitmeye tesne kalbim kal der gibi." kismi etkiler. Pek bir uyar bana bu sarki. Bu arada bana da Deli diyebilirsiniz sevgili msworld.

Unknown said...

umudumuz dağları delecek kadar çok.
Ama kararlı olmak en önemlisi.
Ve nitekim kararlıyız çok şükür.